Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@17:05:02 GMT

ضرورت شخصی‌سازی آموزش و تشکیل پرونده تحصیلی

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۴۳۵۲۹

ضرورت شخصی‌سازی آموزش و تشکیل پرونده تحصیلی

به گزارش خبرنگار تعلیم و تربیت خبرگزاری، مسعود فیاضی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در جمع خبرنگاران در خصوص ارتقای کیفیت و تحقق عدالت آموزشی در آموزش مجازی، اظهار کرد: آموزش مجازی به عنوان یک عنصر مکمل آموزش، هدف تأمین کیفیت آموزشی و تحقق عدالت آموزشی را دنبال می‌کند؛ اینکه چطور این کار را انجام می‌دهد نیازمند چند مقدمه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به مقدمه اول، با عنوان توسعه دامنه انتخاب در بسته‌های آموزشی، توضیح داد: در سند تحول بنیادین یک عبارتی با عنوان بسته آموزشی یا سیاست چند تألیفی داریم معنای چکیده این واژه‌ها این است که شما اگر می‌خواهید یک مفهومی را به مخاطب ارائه بدهید به جای اینکه در یک قالب ارائه بدهید در چند قالب ارائه کنید. تا این فرایند یاددهی ـ یادگیری کامل اتفاق بیفتد.

فیاضی اضافه کرد: در حاضر برای انتقال محتوای آموزشی تنها روی کتاب درسی به عنوان جزئی از بسته یادگیری تمرکز می‌کنیم. خب این هم اجباری است باید بخواند تا نمره بگیرد. می‌خواند، حفظ می‌کند، بیست هم می‌گیرد اما تلقی نمی‌کند، یادش نمی‌گیرد ملکه ذهن و رفتارش نمی‌شود.

وی توضیح داد: باید قالب های دیگری را جلویش بگذاریم که خودش انتخاب کند وقتی سراغ همین مفهوم در قالب فیلم آموزشی، انیمشین یا پویانمایی یا در قالب داستانک و مانند اینها به دانش‌آموز منتقل شود و وقتی آنها را مراجعه می‌کند و خودش انتخاب می‌کند، تلقی بهتری خواهد داشت و فرایند یاددهی و یادگیری کامل‌تر و بهتر محقق می‌شود؛ بنابراین کارکرد بسته های یادگیری و.. که حالا بسته‌های آموزشی و آن سیاست چند تألیفی گفته می‌شود این است. البته اینجا یک نکته‌ای در مورد استعداد و توانایی و متناسب بودن محتوا با استعداد ها هم وجود دارد.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با اشاره به مقدمه دوم با عنوان یاددهی غیر مستقیم در ذیل بحث سرگرم آموزی، گفت: با فرض اینکه ما بسته های یادگیری را تامین کنیم و تهیه کنیم، فرایند یاددهی و روش های یاددهی دو جور است. یا مستقیم است یا غیر مستقیم است. در فرایند یاددهی مستقیم یا آموزش مستقیم ، شما از قالب های متعدد مثل فیلم آموزشی و مثل انیمیشن آموزشی و مثل پاورپوینت و امثالهم استفاده می‌کنید که تدریس را خوب انجام بدهید که دانش آموز [نمره] خوب بگیرد. این آموزش مستقل می‌شود.

وی ادامه داد: در آموزش غیر مستقیم که به آن سرگرم‌آموزی هم می‌گویند از طریق دیگری وارد می‌شوید. مثل فیلم و سریال و انیمیشن و اپلیکیشن های کاربردی و بازی های آنلاین و بازی های موبایلی. وقتی دانش آموز با اینها درگیر می‌شود به طور غیر مستقیم دارد آن مفاهیمی که شما می‌خواهید را تلقی می‌کند ولی سر کلاس درس هم ننشسته است. تمرکز بر اوقات فراغت دانش آموز شده است و از این طریق بهترین استفاده را از آن زمان می‌برد. این یعنی اینکه شما سایر ابزارها و اوقات را در خدمت تربیت دانش آموز گذاشته‌اید.

فیاضی ادامه داد: به هر حال دانش‌آموزان، مخاطبین‌مان و بچه هایمان دارند بازی موبایلی را انجام می‌دهند. که این می‌تواند در ذیل بحث سرگرم آموزی قرار بگیرد و بهترین استفاده از آن بشود.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش درباره مقدمه سوم، گفت: در روایات‌مان هم داریم که انسان‌ها مانند معادن  مثل معادن طلا و نقره هستند یعنی هرکدام یک استعدادی و یک ویژگی و یک توانمندی دارند اگر این طور هستند پس نظام تعلیم و تربیتِ یکسان و واحد برای همه به معنی هدردادن استعدادهاست و این اشتباه است. بنابراین فرایندهای آموزشی و یاددهی یادگیری را باید متناسب با استعداد‌های دانش آموز طراحی کنیم. یعنی شخصی سازی آموزش است.

وی تصریح کرد: ببینید ما اکنون وقتی به دانشجویانی که در دوره کاردانی و کارشناسی و کارشناسی ارشد هستند میبینیم که تعداد افرادی که تغییر رشته می‌دهند درواقع زیاد است این یعنی هزینه ی زیادی کشور گذاشته که فرد در رشته ای تحصیل کرده و خود آن فرد هم یک زمان قابل توجهی از بهترین موقع زندگی اش یعنی جوانی اش را گذاشته و بعد می‌بیند که به درد نمی خورد و وارد امورات زندگی اش نشده، رشته و مسیرش را عوضش میکند. این یعنی هزینه های مضاعف یعنی هدردادن سرمایه های ملی و سرمایه های انسانی. این یعنی هدایت تحصیلی که در دوره متوسطه اول و دوم باید رخ بدهد درست انجام نمی شود.

فیاضی اضافه کرد: چرا انجام نشده ؟ به خاطر اینکه استعداد فرد درست شناسایی نشده چرا؟ برای اینکه پرونده تحصیلی که گویای این استعداد بوده را تامین نکردیم. الآن پرونده تحصیلی دانش آموزان چه هست؟ یک کارنامه هست 10 و 12 و 19 و 20.. نمره.. این گویای استعدادهای هیچ کس نیست.

وی افزود: ما به جای کارنامه باید برویم سراغ رزومه و توانمندی. باید طرف توانمندی هایش از اول یک جا ثبت شده باشد. در دوره پیش دبستان چه نقاشی کشیده و چه کتابی خوانده و چه شعری را علاقه داشته خود اینها وقتی کنار هم قرار می‌گیرد پرونده آموزشی وقتی این می‌شود شما بعد از 8 سال که نگاه می‌کنید دقیقا معلوم می‌شود که این به چه دردی می‌خورد و آن هزینه سنگینی که دولت و خانواده ها دارند تأمین می‌کند برای اینکه این، رشته ای را تا انتها برود و بعد تغییر بدهد جبران می‌شود. وقت طرف در این وقت طلایی عمرش صرفه جویی می‌شود و باید در راستای آن چیزی که باید بشود رخ می‌دهد که این در راستای همان استعداد یابی و مدیریت استعداد هست. 

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اظهار کرد: برآیند این موارد این می‌شود که آموزش مجازی عبارت از تامین اجزای مختلف بسته های یادگیری و بسته های آموزشی به همراه استعداد یابی کاملا حرفه ای و موثر و به همراه شخصی سازی آموزش و به همراه به کار گیری روش های متنوع آموزشی است و این یعنی ارتقای کیفیت آموزش است.

وی افزود: کل این ماجرا وِب پایه است بنابراین یعنی گام موثری در راستای عدالت آموزشی است. البته همین جا این نکته را عرض کنم همه اینها یک پیش شرطهای مشخصی دارد اگر ما میگوییم این یعنی تامین کننده عدالت آموزشی پس یعنی همه جا باید زیرساخت دسترسی آسان وجود داشته باشد. دانش آموز اگر دسترسی نداشته باشد معلم اگر دسترسی نداشته باشد از این امکان بی بهره است و این خود به بی عدالتی آموزشی و پرورشی دامن می زند موضوعی که متاسفانه در حال حاضر بعضا شاهد آن هستیم. یعنی از این حیث نباید تفاوتی بین مدرسه یا معلم یا دانش آموزش شهری یا روستایی یا مرزی یا عشایری وجود داشته باشد.

فیاضی تصریح کرد: بنابراین باید وزارت ارتباطات کمک کند و این زیر ساخت را تامین کند. اگر دانش آموز ابزار دسترسی نداشته باشد لپ تاپ نداشته باشد موبایل نداشته باشد یا دسترسی به محتوا برایش هزینه داشته باشد، از هر طریقی که به این سامانه دسترسی پیدا کند باز آن هدف محقق نمی شود که باید این را مد نظرداشته باشیم. که این خودش یک بحث جدی هست که بخش‌های دیگری از حاکمیت، غیر از وزارت آموزش پرورش، باید بیایند کمک کنند این قضیه اتفاق بیفتد.

وی افزود: در این راستا باید به نحوی عمل کنیم که اینکه هر کسی پول دار هست به مواد و رسانه های آموزشی بهتر دسترسی دارد از بین می‌رود. همه دیگر دسترسی دارند. یعنی در بهترین حالت به اقصی نقاط کشور است یعنی محرومیت را کامل حل میکند. دسترسی به وب دارد و به این امکانات هم دسترسی دارد. بنابراین این طور ارتقاء می‌دهد کیفیت آموزشی و عدالت آموزشی را. البته  در هیچ مرحله ای جای معلم را پُر نمی کند. معلم برخورد چهره به چهره است نَفَس به نَفَس است.. تاثیراتی که این حضور فیزیکی دارد هیچی ندارد و این آموزش های مجازی می‌توانند کاملا در جایگاه مکمل بنشیند. البته مکملی است که به هیچ وجه قابل صرف نظر نیست. و درواقع باید به آن تن بدهیم و پَر و بالش بدهیم، تقویتش کنیم و اشکالات و پیامدهای منفی آن را رفع کنیم. این چیزی که ما الآن در شاد داریم  باید ارتقاء پیدا کند . بببینید لازمه این اتفاق یعنی مدرسه مجازی با همه امکاناتش وجود داشته باشد. شما وقتی میروی در آموزش مجازی، یعنی همه اتفاقاتی که در مدرسه حقیقی به راحتی رخ میدهد باید شبیه سازی بشود در فضای مجازی. یعنی اگر یک کلاسی داشتی و معلم راحت ارتباط با دانش آموز می‌گرفت و سوال می‌پرسید و پای تخته می‌نوشت دیگه در کلاس آنلاین باید طراحی و تدارک بشود. آزمون ساز می‌خواهید. سامانه تکلیف میخواهید و ... این ها هرکدامش میشود یک سامانه. اینها لازمه اش است. یعنی باید بریم سراغ lms. یعنی آن سامانه ی مدیریت جامع یادگیری. تا اینجا را داشته باشید اما این ماجرا یک روی سکه ی دیگری هم دارد که این خیلی مهم و قابل توجه است. 

وی افزود: ببینید ما الآن در کشور بیش از 300 شرکت دانش بنیان داریم که در موضوع آموزشهای مجازی کار کردند. ما باید در آموزش و پرروش زمینه ای را فراهم کنیم که همه اینها امکان ورود داشته باشند. این یعنی ما پلت شاد را باید تبدیل کنیم به یک پلت فرم که روش این میکروسرویسهای متعدد بتوانند بشینند. همه ظرفیت بخش خصوصی و بخشهای دولتی و غیر دولتی که در آموزش مجازی کار کردند ورود پیدا کنند کاملا در یک بازار طبیعی و یک فضای خیلی امن و کاملا علمی و آموزشی همه بتوانند خدمات رسانی کنند و دانش آموزان استفاده کنند. در خود وزارت خانه هم یک شرط لازم دیگری هم دارد. تمام این اتفاقات، یعنی زیرساختهای فنی و نرم افزاری و سخت افزاری قضیه وجود داشته باشد که این بحث مهمی هست که به در یک زمان دیگری باید به آن پرداخت و آن بحث فناوری اطلاعات در خود وزارتخانه است. غیر از این... آموزش مجازی مخاطبش دانش آموز و معلم و خانواده و مدرسه است. 
اما فناوری اطلاعات آن اتفاقی هست که باید از سطح ستاد تا کف مدرسه بیفتد که از این ماجرا پشتیبانی کند. الآن در ستاد در بحث فناوری اطلاعاتی واقعا اشکالات جدی وجود دارد که من جدا در مورد این حرف میزنم. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آموزش کیفیت تعلیم و تربیت عدالت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش وجود داشته فرایند یاددهی عدالت آموزشی آموزش مجازی غیر مستقیم دانش آموز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۳۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوره‌ی آموزش خبرنگاری در دبیرستان شاهد سردار شهید قاجاریان نیشابور

 به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، معاون پرورشی دبیرستان شاهد سردار شهید قاجاریان در حاشیه این کلاس آموزشی گفت: این دوره آموزشی خبرنویسی با هدف پیشرفت مهارت دانش آموز خبرنگاران جدید و افزایش مهارت آنها در خبر نویسی برگزار شده است.
حسین سرداری با اشاره به اینکه این دوره در دو روز پیش بینی شده افزود: مدرس این دوره سجاد سرداری نیا دانش آموزخبرنگار پانا‌ی مدرسه است که با حضور بیش از ۱۵ خبرنگار دبیرستان برگزار شد.
حسین سرداری گفت: امیدواریم که این دوره باعث پیشرفت دانش آموزان در حوزه‌ی خبر نویسی شود و ما شاهد پیشرفت آنها در این رشته باشیم.

دیگر خبرها

  • سنجش ۲۴هزار نوآموز در کردستان
  • سؤالات امتحانات نهایی سخت بوده است؟
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی اعلام شد
  • دوره‌ی آموزش خبرنگاری در دبیرستان شاهد سردار شهید قاجاریان نیشابور
  • سؤالات امتحانات نهایی با هدف ارزشیابی یادگیری طراحی می‌شود
  • چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟
  • جشنواره نوآوری و فناوری دانش آموزی در تبریز برگزار می شود
  • چرا اردستان معاونت آموزشی و پرورشی ندارد؟
  • نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد